Plannen & Projecten, Stedenbouw

Het Radisson Blu Hotel brengt Sea-Life en Scuba Diving naar Berlijn

De Aquadome is ‘s werelds grootste cilindervormige aquarium. Het aquarium is bevat bijna 1 miljoen liter zeewater en heeft 1.500 tropische vissen van 56 soorten. Het aquarium wordt beheerd door het Sea Life Aquarium Berlin, dat zich naast het hotel bevindt. Twee full-time duikers zijn verantwoordelijk voor de verzorging en voeding van het aquarium en zijn bewoners. Gasten kunnen ze vaak zien zwemmen in hun duikuitrusting tussen de vissen.

aquarium2

De plexiglas cilinder die de structuur vormt werd vervaardigd in vier stukken en gebouwd op een fundering van 9 meter beton. De individuele stukken werden met behulp van een hijskraan op hun plaats gezet, en de rest van het hotel werd gebouwd rond het aquarium.

Bezoekers zijn welkom om het aquarium te bekijken via een glazen lift die omhoog gaat naar het midden van het aquarium en uitkomt op een uitkijkplatform net onder het glazen dak van het hotel. Hier kunnen ze hieronder genieten van het onderzees spektakel. Het aquarium fungeert ook als een dynamisch licht filter, het veranderd de kwaliteit en intensiteit van het licht in de ruimte gedurende de dag.

Als u geïnteresseerd bent in het slapen tussen de vissen, kamers van het Radisson Bluezijn te boeken vanaf 180 euro per nacht. Het hotel beschikt over 427 suites met een fantastisch uitzicht op de tropische onderwaterwereld – en voor degene die snel zeeziek worden – kamers met uitzicht op de stad Berlijn.

Door:

leonardosreef.nl aquarium onderhoud en ontwerp

 

 

 

 

 

Vind je dit interessant? Deel het dan met je netwerk.Comments are closed.