China, Duurzaam, Video's

Nieuw type bus in China

In een poging om de verkeersdrukte verminderen, het openbaar vervoer te verbeteren en vervuiling tegen te gaan, heeft het Chinese bedrijf Shenzhen Huashi Future Car-Parking Equipment een nieuw type bus ontwikkeld die in staat is om over het bestaande verkeer heen te rijden zonder deze al te veel te belemmeren.

Iets wat een verkeerskundige bezig houd is hoe de verkeerstromen te versnellen. Meer bussen op de weg blokkeert het verkeer en  verslechterd de luchtkwaliteit en verslechteren de lucht; het bouwen van meer metrolijnen is kostbaar en tijdrovend. Hier is een goedkoper, groener en snel alternatief om hun gedachten wat als oplossing voor het probleem kan zorgen: de verhoogde bus, voor het eerst tentoongesteld op de 13e Beijing International High-Tech Expo in mei 2010.

Het idee, dat serieus wordt overwogen door de regering van China, zou naast dat het de de bouwkosten verminderd ook mee helpen de verkeersdrukte te verminderen doordat auto’s onder deze enorme bus door kunnen rijden.

Vind je dit interessant? Deel het dan met je netwerk.Comments are closed.