China, Stedenbouw, Video's

前海水城, Qianhai Water City

De grootste megaregio in de wereld de Hong Kong-Shenzhen-Guangzhou regio, met bijna 120 miljoen mensen, blijft doorontwikkelen. Midden in het hart van de regio wordt gebouwd aan 前海水城, Qianhai Water City, een nieuwe zeer dichtbevolkte kern wat een belangrijk kooppunt zal worden binnen de regio. Dit allemaal in een poging om het gebied een van de belangrijkste service-industrie centra in de Pearl River Delta (PRD) te maken.

het is de bedoeling dat Qianhai na het Futain district het “tweede centrum” van Shenzhen zal worden. “Futian is het centrum van de stad, terwijl Qianhai richt zich op het bedienen van de hele regio, inclusief Hong Kong,”

Met service en high-tech industrieën, zoals financiën, logistiek en mediadiensten, zal het gebied naar verwachting een cruciale rol spelen in de economische ontwikkeling van de regio.

Het gebied van 18 vierkante kilometer zal verdeeld worden in een aantal onderdistricten, met ieder een eigen stijl van architectuur en publieke functies. Ecologische gebruik van water is een belangrijk punt van het ontwerp, gericht op behoud van water worden nieuwe efficiënte technieken toegepast om het water te recycleren.

Meer informatie hier

Vind je dit interessant? Deel het dan met je netwerk.Trackbacks/Pingbacks

  1. Een nieuw fenomeen “megaregio’s” - 11/08/2010

    […] grootste stedelijke mega-regio op dit moment is de Hong Kong-Shenzhen-Guangzhou regio, met bijna 120 miljoen mensen. De Verenigde Staten bezitten ongeveer 10 mega-regio’s, […]